perGhH..brU bAlik dAri ftSAl..mMang memEnAt kAn..xkesAh lA..bolA pnyA psAi smuA nY ok..he2..aCt dA lma da xmaen ftsal2 nie..mklOm lA..smuA tGh bz kAn..sO..ssAh lA nk ngedAte..hAhaa..papEpoWn..mMg ssAh glerR nK Ajak mMber2 maen..kjAp dA yG bolE dtg..kjAp cNcle lAz mnIt..mNA bLeY mAen klAu xckOp owg..hU2..lg satU..amAt mnyAkit kAn blA owG sEt kOl 9..mMber dtG kOl 10..hAhaa..adoI2..mlAm nIe mMg tRbAek lA..koZ dpAt wat 3 teAm..mKSod nY smUA adA 15 owG lAa..(aku,pol,meOn,paAn,capix saGua,piqdIn,bOb,izuDdin,hafizi,aliFf,anAs,fAiz syUk,junY)..rmAi lA bRkUmpOl blk..resPect samA junY..evEn umAh jAoh glerR,tTAp dTg memeriAh kaN acAra..hAhAa..mulA2 plAnnIng nK mAen sejAm Ajerk..tP smUA dA jAdi giAn..sO 2jAm lA berAksI..hehEe..lAzlY smuA dA pancIt..mAen sejAm stgH jerk..adoi2..lgpOwn..dA lewAt samA..12.30 koT!!sbLom tGn bRhEntI menAip..i loVe fTbAll 4evA..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

iM fEel sO stRess..

blA..blA..bLA..saAt tanGAn tGh mnaIp nIe..aKu mMg dLm kOndusI yG tdAk bGitu mnYenAng kn..adOi2..saKIt nY atIe AKu niE..nApa lA rsA mcm nIe eyH?hu2..nApa lA aKu rSa mCm aKu xdA prAsaaN lgSg ek?tlg lAa..hu2..fuHh..bGtu kuAt cbrAn nIe..cOme oN mAnia..waKe uP..waKe up!jUZ mOviNg fOrwaRd n oLwez tRusT yOurselF!!lEt bY gOne bE bY gOne..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aKu suKA sAngAt denGAr laGu nie!!twInk2

video

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ahEMm2..bEbulAn kOwt Aku dA x amBik kesAh psaI aKu pnyA bLog niE..bkAn nY xnAk amBik kesAh..tP bZ +xdA poiNt + mlAs nAk menAip..niE krA akU dA mnUlis nIe..mAksOd nY akU tgH rajIn lA nie..he2..nK ctA ape yeRk?citA jelA ape yG brlAku akHir2 nIe yErk..hu2..aCt..aKu bRu abIS finAl exAm nIe hAa..mGgu yG mnYiksAkaN tlAh pOwn brAkhIr..tP agAk mngErikAn lAa..soAlan exAm arIe 2 mMg Agak toOot..he2..tmbAh2 mAth..aKu dA laA kurEng skEt bAb krA mngIra nIe..uwAa!!tP xpE lAa..aKu beRserAh kpD ALLAH..ktA bRusaHA..tp ALLAH yG menNtu kAn..=)..nThen diZ weEk ugAk lA yG mmBuat kAn wArgA dOrm aKu d mArahi oleyh cG shAzmi..anGkarA seBijik bOla adIdaS..hAhAa..aKu lA yG stArt smUa nie..lpAs jErk abIS exAm mAth..aKu trOs ambIk bOla ntHen maen sepAk2 dlm dOrm..hAhaha..tP kAn..aKu juZ sepAk skAli jA..tRos kAki akU skIt..trbAriNg lA akU atS kAtil..kWn2 aKu yg lAen tRos bRmaen dGn bRsuNgguh2..he2..mMg bSing gLerR tYme 2..tmbAh2 bLa bOla yG d spAk tRkenA lOcker bESi!!beRdEsiNg siAl..hu2..maEn2 pNya maEn..cG pown dTg..nThen tNYa sape yG maen bola 2..kwAn aKu pOwn dGn pNts mngaku..mSti lA mngAku KOz wAkToo cg Smpai kaT dOrm akU,bOla mMg btol2 kAt kaKi diA..hAhaA..sOrie lA zaQi oItT..lpAs d mArahi dLm tmPoh 15mIn..cg PowN ChOW BEsERTAKaN BoLA..FuHhH!!NaSIB NeM AkU XNaEK..HE2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cUn sAja..

hMMm..aGAk lAma akU tdAk menGAktiFkaN blOggEr akU kAn..hUhuHu..bZ lA skRg nIE..mCm sSAh jerk nk dpAt waKtoO mCm dlU..huHuhu..tP..alhAmdulillAh kOZ akU rSA khidupAn akU skRg niE agAk epY sdAh..syukUr..aKu nK enJoy ngAn khidupAn akU skRg nie n dA xnK NAk serAbot kAn otAk akU dGn bnDA yG x bgtU pntIng..aKu perlu berFikirAn waRAs..heHehE..lGpown..aKu sgT epY skRg kOZ dPt tGk owg2 yG akU syG smUA nY epY!!senYum!!!!!!!!!!!!!=DD..sO..kSimpulAn nY..dunIA niE indAh..jUZ mAnusiA 2 jUZ perlU brsAbar skEt utK cApAi kbAhAgiaAn d dunIA dAn akHirAt..insyaALLAH..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BErHeNTi BErHArAp..




akU taK perCAya lAgi..


denGan Apa yAng kAu berI..


akU terDAmpaR diSIni..


terSudUt menUnGgu mAti..


akU tAk perCAya lAgi..


akAn guNA matAhari..


yanG dulU mAmPu terAngi..


suDUt gelAp haTI inI..




aKU berHenti bERharAp..


dAn menUnGgu dAtang gelAp..


sAmpaI nAnti suAtu saAt..


taK aDA ciNTA kU dApat..


kenApa aDA derITA..


biLA bahAgia terCIpta..


kenApa aDA sAng hitAm..


biLA putIh menyEnanGkaN..




aKu puLAng..


tAnpA denDAm..


kU terIMA kekAlahAnkU..


akU pulAng..


tanPA demdAm..


kU salUtkAn keMenAngaN mU..




kAu ajArkaN aku bahAgia..


kaU ajArkan Aku derITA..


kaU tunJukKAn aKu baHAgia..


kAu tunjukKAn aKu derITA..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bE poSitIVe..

Di saat waktoo berhenti..kosong..dimensi membutakan mata,memekakkan telinga..lalu diri menjadi hampa..saat paradigma dunia tidak lagi digunakan untuk menerka..sedarku akan hadirmu mematah kan sendi yang biasanya tegak berdiri..alhamdulillah3..syUkuR ku pAnjaT kan pada Mu Ya ALLAH..atas segala yang terjadi di dunia ini..walau pun tidak seindah yang diriku harap kan.."hidup tak selalu nya indah,langit tak selalu cerah."ungkapan yang penuh pengertian..sesungguh nya setiap kejadian itu adalah yang terbaik untuk seseorang..untuk memberi ruang kepada diri nya untuk menilai dan belajar dari kesilapan yang telah di lakukan..cuba renungkan..adakah setiap ujian itu merupakan kejam buat seseorang?tidak..ALLAH tidak pernah menzalimi hamba nya..malah ALLAH memberikan ruang kepada seseorang utk memperbetulkan diri nya..untuk sentiasa mengingati Nya..



"DAN BOLEH JADI KAMU BENCIKAN KEPADA SESUATU PADAHAL IA BAIK BAGI KAMU..DAN BOLEH JADI KAMU SUKAKAN KEPADA SESUATU PADAHAL IA BURUK BAGI KAMU..DAN(INGATLAH),ALLAH JUALAH YANG MENGETAHUI (SEMUANYA ITU),SEDANG KAMU TIDAK MENGETAHUINYA".SURAH ALBAQARAH..



sesungguhnya manusia itu harus bersyukur dengan apa yang terjadi kerana ianya adalah tanda kasih sayang ALLAH kepada hambanya..mungkin pada masa dahulu kita terlalai seketika..alangkah indahnya untuk diri kita apabila mendapat kasih sayang dari ALLAH..dan bayanglah..siapalah kita tanpa kasih sayang dari MAHA PENCIPTA??sentiasa hanyut dengan dunia yang sementara..dan harap aku tidak lupa diri bila gembira..dan cuma mencari Mu di saat hiba..ku manusia penuh dengan kesilapan tapi bisa membeza kan cahaya dan kegelapan..moga cahaya lelapku tidak membutakan mataku..semoga segala puji tak ku meninggi diri..moga segala janji dapat jua kupenuhi..moga dapatku hadapi tikaman dari belakang..Ya ALLAH..engkau kuatkanlah jiwa hamba mu ini..untuk kebahagiaan yang hakiki..Dan aku sedar.. pengalaman yang akan membuatkan diri lebih bersedia untuk menghadapi masa yang akan datang..=))..Alhamdulillah pilihan dan kesempatan..yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri..semua lebih bererti akan mudah dihayati..ALHAMDULILLAH..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

xEemiLLa..


kt cnIe akU nK stoRy sket bnDA yg plinG bsAr yG penAh jD dLAm iDop akU slAma 18 thUn akU berNyawa..sTorY nie agAk pNJAng lAa..kLAu rjIn bcA la smPAi abIS tawUk..he2..soAl aTie dAn peraSaan..=)..hMmM..6juN20o6..2larh tarIkh perMulaAn nY..tarIkh 2 lArh Yg meMUlaKAn seGAla nY..tarIkh akU kNAl ngAn seoRAng gIrL niE..nEm nOrA..tEtiBA jerK wakTu akU banGun dAri tDo N seE mY nseT tHen dA 1mssage.."hYe,ngaH watPe?cbOq kerk?"pliK gAk la kaN kOZ akU xtAwuk lgSunG sape yG anTA mssage 2..hu2..stlAh bbeRApa mSg..lazlY dia nGAku yG neM dIA fatIn fiQAh..hU2..tp kAn akU stIll xcYA n decidE nK tnYA seoRAng kWn prEmpuAn akU..kWn akU cKp 2 bKAn nY faTin fiqAh tP nur f_ti_ nab_ll_..hah?siapAkaH itU?hu2..akU btOl2 xtawuK sapA dAk pMpuaN 2..hMmm.sO koMpius..=((..uTk kepAstiaN..aKu tNYa lA sma kgKwn akU..diOWg jUZ ktawA ntHEn ckP 2 la anAk ibrAhim!!aKu trOS tgamAm kOZ aKu mMg xbaJet lgSong Yg gIRl 2 mSSAge sama aKu..aKu tGk Dia jUZ sekaLi jerk..2pOWn tYme oNDAwaY nK g bgkEL kH..kT tGgA f2..haHaha..stLAh lMA msSAge..diA dA tnYA akU samAda akU da KApel kE blOm..hMmM..aGAk ssAh uTk mnjAWAb nY..kOZ klAU akU ckP blOm kapel..nNti msTi diA bajet akU xlaKu..hak2..sO,aKu pOWn cKp la yG akU da kapEl..ngAn daK pmpUAn dAri negeri laEn..he2.pasTue kAn..diA poWn ngAku yG diA powN trUt serTA dAh dA bOy..=))..acT aKu agAk kcEWA lA kOZ diA ckP mcm 2..ntHen akU trOZ traNg n ckp yG akU bohOng anD akU stIll single..hu2..taNpa di dUga diA pown sAma ugAk bohOng..hahaha..mCm citA p rAmleE la plAk..he2..hMmm..lma kelamaAN aKu sdaR yG akU dA rsA smetHIng yG berlaKu dLm diRi akU nie..aKu dA mulA sYg kAN noRA..=))..aKu poWn kapEl nGAn nORa..mcM miMpi jerk..=D..paS 2 blaN kaPEl ngAn dIA kn..aKu dA waT smethINg Yg gla2 kT dia tawUk..he2..aKu nie nkAl sKEt..skEt jerK lA..hahaha..aKu sloNGkaR bEG dIA wKtu dIA g mkMAl kOWt..ntHEn akU amBIk nseT diA..haHAha..dGn niAt nK grAw jeLA..=D..paStue kAn akU msoK kN nseT dIA dLm koTAk pAku yG akU jmPA kt blkg klaZ akU..trOk nY akU..hehehe..nO laRh..pasTu akU kci blk la kT diA..mlalui kwn kRib nORa lG..malAng tdAk berbaU..nORA trOS tmpaR mukA kwn bAek dIA 2..koZ igt kWn nY 2 jUZ nK takot2 kn diA psaL nset dIA dA xDA dlM beg nY..kciAn kO amI!!iM sO soRry..hak3..aKu dA muLA gelabAh kOZ dpN matA akU nORa mnAmpaR beliaU..hu2..takOWt sie!!=((..aKu nk g xplAin toO noRA saL haL 2..tp wkToO 2 rmAi sgT org..sO..aKu tGgu pAsS bLk skOol lArh..hmMm..3jAm aKu tGgu dLm klAs dIA lAzly noRA bRu mnCOl..rupA2 nY dIA bRu bLk dAri suMmit..ish3..=P..aKu mnATk mAap saL pA yG blaKu..nTHeN sHE sAid N.M..aKu dA mulA kmbAli senYum..weE!sblOm akU chOw..dIA nK kCi aKU adiAh..wallet..hMmm..tP akU xambIk poWn waLlet 2..aKu nK tnJok gntLe laRh knon..nTAh paPe la akU nie..nK jD kN criTA..ujAn lak yG mncURAh..dGn atIE yG sukA glerr2..aKu mndI ujAn dGn my pREp shiRt dGn mY beZ fwENS..aliF..winK!!akHir tHun 2o06..aku tlAh mencHEwiE kN diri ku ngAn mngikuti lwAtan bdak klAz laEn..kLAz 2 IR..=D..aKu g 2 poWn kOZ sbB noRA la..hehehe..firZe tYme dAte tawUk!!=D..aGAk sgAn lA kuAr nGAn noRA waT kalIe ptaMA..mkAn kT kdAi mamak..hahaha..paStue kn..trkanToi lAk nGAn mY ustAz..adoI2..nsiB bdAn..nsib lA ustAz xbYk ckP..tQ usTAz sidQi!!sbLom aKu cHow..aKu da kCi adIAh kt mY syG..tedDy beAr..wlaupOwn xseberApa pmberIAn Ku..akU nk diA tawuK yG akU cuBA yG trbaek utk lihAt diA trsenYUm..wktOo lwaTAn 2 firZe tyMe aKu naek rolleR cosTer..yeRRla..aKu nie pnAkot skEt..wktoO g ngan fmly msti aku trik diRi kLAu bab2 rolleR nie..he2..tetiba jeRk wKtoO lwtan toO aKu jD semanGAt trlebeyH..mnA x nY..aWek ajAk ddUk sblaH siE!hehehe..besh sGt wakToO 2..bhagIA sGt d rSA..cheWAh!hak3..Aku nGAn nOra PowN dA muLA koLLinG2..besH sgT dgR sowE diA..sO sweEt..i likE..penAh aku JAnji nGAn dIA Yg akU xkAn cArie pMpuAn laEn sMPAi aKu mati..aKu nK diA jeRk pMpuAn dlm iDop aKu..plihAn Yg terAkhIr..diA pOWn ckP yG jKA dIA xdPt aKu atAupun aKu DAh xDA..diA mmg xnk caRie laKi laen..biAr la ibu nY yG decIDe bAb2 laKi laen uTk diri nY..sjOk sGt atIe akU mndENGAr kaTA2 diA 2..tAnpa dI duGA..noRA tlAh gTAw smEthIng kAt aKu..yg eX diA mnTAk utk kapel blk..aKu agAk trkejOt sGt..tp akU gtAw yG aku nK diA kapel nGAn eX dIA kOZ akU xpeRfect utK dIA..smBil dIA mnanGIS ntHen gtAw akU yG diA trIma Aku apA adA ny..hanYA ALLAH jerk yg tawuk prasaan aku wktoo 2..mCm mnA skAlie poWN diA ttAp aKn trimA akU n xkaN tgGAl kaN akU..=))2laRh janJie ny..saAt deMi saaT..jAm deMi jaM..arIE deMi arIe..blAn demi blAn..DA msOk 4taHun aku nGAn diA..aku seNAnG sGt nGAn diA..diA mmg mMahaMi aKu..dIA OlwEZ kCi aKu smGt n xpenAh biAr kAN aKu kesEorAngAn..mMg perFecT la diZ giRl..akU akUi!!nAmun..xsmuA nY inDAh..xsmUA nY yG ktA hRAp aKn dPt kn?sO..aKu DA muLA gado2 nGAn noRA..aKu powN xtAwuk naPA jD mcm 2..akU sYg diA sesAngat..aKu mMg xNk kehilAngan dIA..hmmMM..aKu dA prOb sKet nGAn diA sal seoRang laKi nie..dIA mcm Da rPAt sGt nGAn laKi 2..tkEjot sGt aKu bLA aKu tGk nsEt dIA..bYk nY diA msg nGAn laki 2..tP yG akU trkilAn sGt 2 kOZ msG akU poWn kekaDAng dIA xreP..aKu DA tgOR sAl nie..And mnTAk dIA stOP msg ngan laki 2..dIA jnJi nGAn aKu utk stOp mSg ngAn diZ guy..aKu tawuK yG dIA mMg xDA prAsaAn nGAn lakI 2..tP..aDAkaH pmiNtaAn aKu nie trlAlu brAt utk dia??dA bYk kalIe akU gadO ngAn diA tnTg DA same prOB..tp naPA diA stIll msG laki 2?myBe brAt kOWt pmintaan aku utk dia stop msg ngan laki 2 act..akU akUi yG akU poWn trOk GAk wkToo dLu..aKu powN DA waT slap nGAn diA..olWez cntct nGAn girL laEn..tP..aKu Mmg akN fokUS kaN dia dlu dAri owG laen..tlg la..aKu sYg kamOo noRA!aKu taWuk Yg aKu nie olWez mnTAk clAsh kLAu DA prOb kan?aKu waT smUA 2 uTk kcI kamOo hRGai aKu..aKu mMg xDA mksOd laEn..skRg nie nORA mMg dA xprlu kAn aKu lg..koZ dIA da poWn dAh DA pggntI aKu..wlaupun aKu agAk trkilan kOZ trkenang kn jnji2 dlu..U JUMP I JUMP..aKu xslAh kAn nORA sAl ape yG trjDI koZ aKu tawuK yG akU powN adA kekUranGAn..anD akU sdAr yG noRA poWn dAh bYk brSabAr nGAn aku dAn trY waT yg trBAek utK akU..aKu akUi sKrg nie rmAi sGt yG DA kcw2 aKu n diowg lG better tHAn noRA..tP aKu xtawuk nApa aKu xbole trima diowg..malah aKu jUZ pkai diowg utK mlupAkan nORA..aKu sdAr yG akU trOk sgT kOZ wat diowg mcm 2..tp mcm mNA aKu nK tnAng kN dIri aKu tnPA noRA?soRry qisH..soRy shAhwan..skRg nie akU nk tGk noRA epY2 jErk koZ xsmesTi nY ktA syG kaN sesSEorG bermaKsoD ktA akN milIkKi nY kn??cINta seJAti ialAh ePy mlihAt oWg yG kTA sYg olweZ trsenYum wlAupOwn perIt utK diRI kta melupAkan ny..aKu trIMa pemerGIAn mU =((..bYk yG akU blAja sJAk beRSamA mU...noW..tQ alOt NUR FATIN NABILLA

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS